Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 18.04.2024 12:32

Кількість переглядів: 9


В Івано-Франківську відбулася конференція, організована громадською організацією Фундацією «Простір» на тему підвищення доступності та інклюзивності соціальних послуг у громадах. У заході взяли участь представники влади та громадськості, які входять до робочих груп з питань доступності послуг об’єктів соціальної роботи в громадах. Костопільську громаду представили керуюча справами виконкому КМР Лілія Петрачик та очільниця Костопільської БЛІЛ Наталія Кондратюк.

На конференції активно обговорювались важливі питання про доступність послуг для людей з інвалідністю, ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та для інших осіб з числа вразливих верств населення. Кожна громада презентувала свої напрацювання в даній сфері. Також були сформовані рекомендації, спрямовані на розробку місцевих програм, які сприятимуть створенню більш інклюзивних та доступних громадських просторів, зокрема в освітніх та просвітницьких заходах на рівні громад.

«Костопільська міська територіальна громада мала можливість заявити про свої успіхи та повідомити про свої потреби щодо об’єктів соціальної інфраструктури громади. Ми на шляху доступних послуг для всіх і кожного!», – зазначила керуюча справами виконкому КМР Лілія Петрачик.

Захід проведений ГО «Фундація «Простір» в рамках проєкту «Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг у пілотних громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.