Чт. Вер 19th, 2024

Це не відходи, а корисний продукт

Багато людей зливають воду після варіння картоплі, навіть не замислюючись, що вона має цінні властивості і може використовуватися в різних побутових і кулінарних цілях.

Картопляний відвар містить крохмаль, вітаміни і мінеральні солі, такі як калій, залізо і кальцій, що робить його корисним для здоров’я і догляду за шкірою. Картопляний відвар можна використовувати як натуральний засіб для лікування деяких захворювань. Народні лікарі рекомендують застосовувати його в разі застуди, гастриту, артриту і гіпертонії.

Що можна зробити з водою після варіння картоплі?

  • Картопляний відвар можна використовувати в косметичних цілях. Він пом’якшує шкіру і сприяє загоєнню дрібних подряпин і подразнень. Регулярні ванночки з картопляним відваром допоможуть зробити шкіру м’якшою і гладенькою, а вмивання остиглою картопляною водою зменшує набряки і освітлює темні кола під очима.
  • Відвар від картоплі багатий крохмалем, який можна використовувати в кулінарії для загустіння супів і соусів. Просто додайте трохи відвару в каструлю з супом, щоб надати страві густої консистенції.
  • Також картопляний відвар може замінити молоко в низці рецептів, наприклад, при приготуванні тіста для піци або млинців. Це чудовий спосіб зробити страву більш пишною і повітряною.

Також важливо пам’ятати, що відвар потрібно використовувати протягом доби, оскільки пізніше він втрачає свої цілющі властивості.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.