Сб. Лип 27th, 2024

Фото ілюстративне

Двох жителів столиці обвинувачують у зберіганні, придбанні, перевезенні з метою збуту, а також у збуті підроблених іноземних валют (доларів США), вчинених за попередньою змовою групою осіб.

Прокурори Здолбунівської окружної прокуратури у січні 2024 року скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Києва.

Встановлено, що двоє киян прибули навесні 2023 року до міста Здолбунів, з метою збуту шести підроблених банкнот іноземної валюти номіналами 100 доларів США – 2006 року емісії, які попередньо розділили між собою, в одній із мереж обміну валюти, порушуючи встановлений законом порядок формування і функціонування грошової системи як частини економічної системи держави намагались обміняти фальшиві долари на гривні, де під час цих незаконних дій були викриті правоохоронцями, йдеться у матеріалах Здолбунівської окружної прокуратури Рівненської області.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ВП №6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області, за процесуального керівництва прокурорів Здолбунівської окружної прокуратури.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: зберігання, придбання, перевезення з метою збуту, а також збут підроблених іноземних валют, вчинені за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Жителів Рівненщини судять за організацію каналу переправлення чоловіків через кордон

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.