Сб. Лип 27th, 2024

За зловживання службовим становищем 50-річному колишньому директорові медзакладу загрожує до 6 років позбавлення волі без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Корупційну діяльність посадовця на виплаті незаконних надбавок працівникам викрили слідчі СУ ГУНП за оперативного супроводу працівників СБУ в Рівненській області.

У рамках кримінального провадження правоохоронці встановили, що керівник лікарні однієї з громад Дубенщини, зловживаючи своїм службовим становищем, з липня 2020 по січень 2022 року під час розподілу коштів підписав накази про доплати підлеглим, які працювали з хворими на коронавірус. До переліку він включив також технічних та непрофільних працівників, які не були задіяні безпосередньо до лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою, завдавши таким чином збитків на суму понад 1,2 млн грн.

За сукупністю зібраних доказів директорові медзакладу повідомили про підозру за частиною 2 статті 364 КК України та обрали запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Слідчі СУ ГУНП за результатами досудового розслідування та процесуального керівництва прокуратури скерували до суду матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом.

50-річний обвинувачений свою вину не визнає. Яке покарання він нестиме — вирішуватимуть представники Феміди.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: “Покупець” запропонував “безпечну доставку”: Жителька Рівного втратила майже 75 тисяч гривень через онлайн-шахраїв
 

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.