Вт. Жов 22nd, 2024

Декілька будинків у Костополі взяли участь у програмі термомодернізації за співфінансування міської ради та Фонду енергоефективності. Однією із перших утеплили багатоповерхівку на вулиці Грушевського, 33. Активні мешканці створили ОСББ ще у 2016 році, а згодом взяли участь у програмі  «Енергодім». Як розповідають, після утеплення даху та фасадів їм вдається суттєво економити на опаленні. 

 «Ми живемо у чотирикімнатній квартирі з автономним опаленням. Раніше платили 1 500 гривень в опалювальний період, а нині ця сума зменшилася втричі — до 500 гривень. Якщо ви досі сумніваєтесь чи варто утеплювати будинок, однозначно це потрібно робити. Економія коштів величезна», — каже жителька будинку Наталія. 

Умови участі в проєкті передбачають співфінансування Фондом енергоефективності та міськрадою. Частка коштів жителів будинку на реалізацію проекту становить 20%.

«З кожним роком у Костополі стає все більше свідомих жителів, які створюють ОСББ, беруть участь у програмах та роблять свої будинки кращими. Сьогодні ще чотири ОСББ термомодернізують в рамках програми «Енергодім». Це дозволить жителям багатоквартирних будинків значно скоротити витрати на опалення», — каже заступник міського голови Юрій Кузнюк.
 


Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.