Пт. Вер 20th, 2024

14.12.23

Павло Невесенко, Володимир Захаров

На Рівненщину з робочим візитом завітала голова представництва НАТО в Україні Карен МакТір. Під час відвідин регіону була робоча зустріч з керівництвом області, де обговорили питання двосторонньої співпраці, програми та проєкти НАТО. Також очільниця представництва відвідала Острозьку академію, де розповіла студентам про перспективу вступу України в НАТО. Павло Невесенко продовжить.

У стінах конференц-залу Острозької академії вирує атмосфера очікування чогось важливого. Навіть очільник закладу Ігор Пасічник хвилюється представляючи гостю. Говорить про квантову фізику, матеріалізацію думок та мрії.

Карен МакТір у спілкуванні з студентами розповіла, для вступу України в НАТО необхідно завершити реформування оборонних та безпекових структур й побороти корупцію. Острозьку академію вибрала не випадково, розповідає це заклад з великою історією. Тут навчаються майбутні лідери України. Згадала і про Валерія Залужного, який теж є випускником академії.

Карен МакТір обійняла посаду голови представництва НАТО в Україні фактично за місяць до широкомасштабного вторгнення. Зізнається, за останні 10 років Україна зробила дуже багато, аби стати ближчою до НАТО.

Конкретних дат, коли саме вступить Україна в НАТО Карен МакТір не називає. Розповідає, це доволі складний процес. Також проаналізувала результати саміту НАТО у Вільнюсі. Зізнається, там було багато позитивних меседжів для України.

На сам кінець очільниця представництва НАТО в Україні зазначила, нині її відомство зосереджене не лише на наданні консультацій з питань реформування сектору безпеки та оборони, а й насамперед на наданні практичної військової допомоги Україні.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.