Сб. Лип 27th, 2024

02.01.24

Владислав Стецюк, Володимир Захаров

У Рівному першою у новому році народилася дівчинка. З’явилась на світ у міському пологовому будинку. Як почувається малеча і її мама, розповість Владислав Стецюк.

2 кілограми 970 грамів. З такою вагою у Рівненському міському пологовому будинку на світ з’явилась дівчинка. Для Тетяни Прядун це третя дитина.

Пологи пройшли чудово, неочікувано для мене, такий приємний подарунок під ялинку, яким я дуже задоволена, – зазначає породілля Тетяна.

Тетяна з іменем доньки ще не визначилась. Бо не очікувала, що народить саме у новорічну ніч. Відзначити прихід 2024 року не встигла, бо їхала з Млинова у Рівне.

Лікар акушер-гінеколог Андрій Варварук каже, попри повітряні тривоги уночі, пологи пройшли добре. Матір та донька у задовільному стані.

У іншій частині Рівного в перинатальному центрі першим на світ з’явився хлопчик. Єлизавета Ставінчук народжує вдруге. Жінка теж не очікувала народити саме 1 січня, адже пологи були заплановані на 12.

Єлизавета теж ще не визначилась з іменем хлопчика. Має два варіанти.

Оскільки він народився сьогодні на Василя, можливо Василь і напевно що так і буде, або Денис, – каже Єлизавета Ставінчук.

Народився хлопчик о 5:40. Важить 3 з половиною кілограми. Медичний директор з неонатології Галина Ковальова каже, вагітність проходила без відхилень, а самі пологи пройшли добре.

Загалом у закладі за 2023 рік народилось 2035 діток. З них 51 двійня. Лікарі кажуть, це більші цифри ніж у 2022-му.

Читайте також: З першого січня в Україні змінюється “мінімалка”

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.