Вт. Тра 21st, 2024

Особливості твердопаливного котла

Твердопаливний котел — це устаткування, яке здатне підтримувати необхідну температуру упродовж трьох днів. Таким чином, мешканці будинку звільняються від необхідності топити приміщення. Купити твердопаливний котел — це відмінне рішення, особливо для тих, хто мешкає далеко від благ цивілізації. Адже це устаткування здатне забезпечити тепло у будь-якому місці.

Котли на твердому паливі і їх конструктивні особливості

Побутові котли на твердому паливі включають безліч функціональних блоків. Завдяки ним й здійснюється робота устаткування.

Що включають котли на твердому паливі:

  • топку;
  • систему циркуляції теплоносія;
  • систему видалення диму;
  • систему контролю температури.

Топка потрібна для того, щоб подана сировина згорала. Завдяки цьому забезпечується нагрів стінок й циркуляція води. Виділяють стандартні й піролізні котли для будинку. У першому випадку відбувається звичайне згорання сировини з подальшим виділенням теплого повітря.

Котли на твердому паливі можуть бути зроблені з чавуну або сталі. Перші стійкі до утворення корозії і захищені від деформацій. Вони мають підвищений ККД, завдяки цьому агрегати не потрібно чистити занадто часто. Чавунне устаткування має досить велику вагу. Тому перед встановленням такого котла опалювання варто потурбуватися про спеціальний фундамент, на який його планується монтувати.

Вартість приладу, який зроблений із сталі, буде демократичніша, ніж чавунного, тому багато хто хоче купити котел саме такий. Крім того, вони простіше піддаються монтуванню. Фахівці рекомендують вибирати ті пристрої, які простіше встановлювати. Автоматичні тт котли допоможуть розв’язати проблему холоду в житлі.

Проте їх вартість буде дорожча за стандартних. Перевага устаткування в тому, що воно просте в експлуатації і зможе належним чином утеплити приміщення. Пристрій має високий термін служби і відрізняється продуктивною роботою під час експлуатації. Багато користувачів віддаю перевагу саме йому.

Де купити твердопаливний котел недорого

Недорого купити твердопаливний котел можна в нашому інтернет-магазині «Котли Бізон». Широкий асортимент товарів дозволить вибрати те, що підійде саме вам. Ціна твердопаливного котла лояльна й припаде до душі кожному покупцеві.

Зробити замовлення можна, подзвонивши по номеру телефону, який представлений на офіційній сторінці магазину. Головний адміністратор вас проконсультує й відповість на усі питання, що цікавлять вас. Взнати актуальні ціни можна в розділі каталогу на офіційному сайті нашої кампанії.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.