Пн. Вер 16th, 2024

Дата: 23.11.2023 14:40

Кількість переглядів: 13


Попри снігову погоду у Костополі висаджують дерева. Як зазначають комунальники, така погода навіть сприяє їх роботі. Зимова посадка дерев стає все більш популярною, а особливо для рослин великих розмірів. Сніг забезпечує додаткову вологу у ґрунті.

З приходом осені всі життєві процеси сповільнюються, дерево переходить в стан спокою, занурюється в глибокий сон. Посадка допускається при температурі не нижче -15 °.

При зимової посадці саджанці беруть в розпліднику – лише вони мають добре сформовану кореневу систему і спеціально підготовлені для зимової пересадки земляні коми. Для цього в розпліднику деревця ще влітку обкопують траншеєю і заповнюють її родючою землею. Поступово обрізане коріння відновлюється. Так, до осені дерево готове до пересадки. Його знову обкопують і залишають до промерзання, а взимку перевозять на нове місце і садять в заздалегідь підготовлену яму. Її розміри залежать від віку саджанця.

Працівники цеху зеленого господарства КП «Костопількомунсервіс» КМР не забувають і про добриво. Використовують комплексні добрива з повним набором макро- і мікроелементів, що погано розчиняються у воді. Вони насичують ґрунт поживними речовинами поступово, тому підходять для осінньо-зимового внесення.

Сакури поблизу міської публічної бібліотеки висаджують згідно із проєктом реконструкції прилеглої до закладу території. В майбутньому тут розцвіте вісімнадцять дерев. Які, до слова, прикрашають Костопіль вже декілька років. Цвітіння сакури триває близько 2 тижнів і припадає приблизно на кінець квітня — початок травня, залежно від погодних умов.
фото ілюстративне
Фото ілюстративне


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.