Сб. Лип 27th, 2024

Рівненська ОДА оголосила прийом документів на здобуття обласної премії в галузі народного хорового мистецтва імені Федора Гощука. Премія – 20 тисяч гривень. Про це повідомляють в Рівненській ОДА.

Винагорода присуджується щороку композиторам, які працюють у сфері української народної музики, керівникам, диригентам народних хорових колективів, окремим виконавцям народних пісень і музики (вокалістам, інструменталістам), які своєю діяльністю сприяють збереженню та популяризації українського народного хорового мистецтва, – зазначають в Рівненській обласній державній адміністрації.

Премія заснована з метою вшанування пам’яті композитора, видатного хорового диригента, педагога, заслуженого працівника культури України. Федір Гощук народився на Закарпатті, проте його професійна діяльність пов’язана з Рівненщиною.

Обласна премія складає 20 тисяч гривень.

Документи на претендентів можуть подати органи місцевого самоврядування, творчі спілки, культурно-мистецькі заклади, заклади освіти, громадські організації мистецького спрямування та претенденти шляхом самовисування.

Завірені в установленому порядку документи необхідно подати до 27 листопада управлінню культури й туризму Рівненської ОДА в каб. 119, майдан Просвіти 1, м. Рівне (приміщення обласної державної військової адміністрації) або надіслати на електронну адресу kultura119@ukr.net.

Читайте також: “Мистецтво — зброя, мистецтво — любов”: на Рівненщині стартував благодійний проєкт “Свої”

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.