Сб. Лип 27th, 2024

Костопільська міська рада бере участь у новому проєкті «Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг у пілотних громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Його реалізацією займається ГО «Фундація «Простір».

 Про це йдеться на сайті Костопільської міської ради.

Після зустрічі із представниками організації було створено робочу групу з питань доступності послуг об’єктів соціальної сфери, інклюзивності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципального співробітництва Костопільської громади.

10 листопада на першому засіданні робочої групи обрали координатора від громади для вирішення поточних та оперативних питань взаємодії з ГО «Фундація «Простір». Ним стала Катерина Снітко – начальник відділу містобудування, архітектури та землеустрою КМР.

На засіданні затвердили перелік об’єктів, які на думку робочої групи, потребують покращення фізичної доступності. Йдеться про облаштування пандусів, перил, інфраструктури для маломобільних груп населення (пенсіонери, люди з інвалідністю, з порушенням опорно-рухового апарату, з порушенням зору, батьки із дитячими колясками тощо).

Серед обраних об’єктів:

– КНП «Костопільська БЛІЛ» КМР

– адміністративна будівля по вул. Незалежності, 7 (ЦНАП, міська рада)

– адміністративний будинок Костопільської міської ради по вул. 1 Травня, 3

– Костопільський ліцей №1 імені Тараса Григоровича Шевченка КМР

– громадський будинок «Гуртожиток» по вулиці Грушевського, 2 (КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості» КМР та трудовий архів).

ГО «Фундація «Простір» розробить проєктно-кошторисну документацію на ремонтні роботи тих об’єктів, які на думку організації, найкраще підходять для проєкту.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.