Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 01.02.2024 10:56

Кількість переглядів: 4


При Центральній міській бібліотеці діє клуб за інтересами «Таємниці рукоділля». Ініціатором створення такого клубу стала постійна читачка бібліотеки Надія Шемедюк.

Мета діяльності клубу: виховання у членів клубу любові до прекрасного, сприяння творчій самореалізації та духовно-естетичному самовдосконаленню, формування естетичних смаків та художньо-творчих здібностей, розкриття нових талантів, згуртування творчих людей громади, організація їх дозвілля, обмін думками та досвідом, заохочення до читання.

Постійними та активними учасницями клубу «Таємниці рукоділля» є Надія Шемедюк, Олександра Салівончик, Ольга Мельник, Марія Дідовець, Марія Дашкель, Людмила Прісна, Валентина Прісна, Олена Сульжик. Віднедавна активно долучилася і залучає знайомих та друзів голова ГО «Союз українок» Галина Царук.

На початку роботи клубу на засіданнях учасники ділилися своїми творчими захопленнями, демонстрували роботи, переглядали літературу з мистецтва, про національний одяг різних регіонів, різновиди вишивок. Також створювали декоративні речі, які продавали на благодійних ярмарках на допомогу ЗСУ.

Зараз свої зустрічі учасники клубу присвячують волонтерству: в’яжуть теплі шкарпетки, пояси, роблять устілки та інші необхідні речі для військових. На передову передали вже більше півсотні поясів та понад сотню пар шкарпеток. До волонтерської ініціативи долучаються й інші небайдужі костопільчани. До бібліотеки приносять в’язальні нитки та речі, які учасниці клубу розпускають на для створення шкарпеток та поясів. Є жінки, які не мають змоги долучитися до зустрічі, тому в’яжуть вдома, а вже готові речі передають до клубу.

Засідання клубу відбувається один раз на тиждень, щовівторка о 14:00 в Центральній міській публічній бібліотеці КЗ «Центр культурних послуг» Костопільської міської ради. Учасниці клубу з вдячністю приймуть матеріали для подальшої роботи та запрошують приєднатися до клубу та благородної справи.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.