Чт. Жов 10th, 2024

​​​​​​

 

Чистка котлів, ревізія обладнання –  звичні справи для комунального підприємства. Так до опалювального періоду готувалися завжди. Цього року підхід до справи змінили. Нові керівники проаналізували стан мереж і вирішили замінити найбільш критичні ділянки. Це лише перший крок, адже у планах директора Олексія Лисецького – модернізація всієї системи, що дозволить зменшити тепловтрати і для костопільчан, і для підприємства. 

Більшість проєктів Костопількомуненергія реалізує своїми силами. На дороговартісні роботи іноді виділяють кошти з міського бюджету. За співфінансування міськради цього року замінювали труби на вулиці Свободи, що ведуть до центральної котельні. Старі замінили на сучасні ізольовані теплотраси. Саме таким тепер надають перевагу при оновленні мереж. 

«В останні роки суттєвих проєктів на підприємстві не було реалізовано. Натомість сьогодні встановлено сучасну котельню на Степанській. Новий директор має бачення щодо зниження тепловтрат і масштабної реконструкції мереж. І воно буде представлене. Більшість робіт сьогодні проводять своїми силами. І це попри те, що є проблеми. Держава боргує 11 млн грн компенсації за різницю в тарифах. Значні борги і в споживачів. Висока вартість енергоносіїв. Сьогодні ми намагаємось тримати старі тарифи для споживачів. Тож дякую керівництву, що підприємство розвивається в таких умовах», – каже в.о.міського голови Давид Дідух. 

Невдовзі стартує опалювальний сезон. Зазвичай, тепло починають подавати тоді, коли середньодобова температура  на вулиці тримається на рівні +8 протягом трьох діб поспіль. Спочатку в медичні та освітні заклади, потім в багатоквартирні будинки.


Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.