Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 12.04.2024 15:03

Кількість переглядів: 25


 
Стартував Проєкт із підтримки сімейного патронату «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Мета Проєкту сприяння розвитку в територіальних громадах послуг патронату над дитиною, покращенню їх якості та забезпеченню доступності для вразливих сімей з дітьми як альтернативи інтернатним закладам.

Згідно з рішенням партнерів Проєкту Костопільська громада відібрана та візьме участь у Проєкті. Учасниками Проєкту стали 184 громади з 21 області України. П’ять громад із Рівненської області братимуть участь у його реалізації, зокрема й Костопільська.

11 квітня відбулася презентація Проєкту на Рівненщині. Участь заступник Костопільського міського голови Андрій Ткачук та заступник начальника служби – начальник відділу сімейних форм виховання дітей служби у справах дітей міської ради Наталія Семещук, які представили сильні сторони та можливості громади у процесі розвитку послуги патронату.

Проєкт впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), МБО «Партнерство «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України,  Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною соціальною сервісною службою України у співпраці зі територіальними громадами та іншими партнерами за фінансової підтримки Європейського Союзу та спрямований на забезпечення права дитини на гармонійне зростання у сімейному середовищі.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.