Пт. Вер 20th, 2024

Кран приварний з нержавіючої сталі – це елемент запірно-регулюючої арматури, що використовується у трубопровідних системах. Ця деталь дозволяє повністю відкрити або повністю перекрити потік робочої рідини у трубопроводі – це його основна функція. У разі іншого варіанта немає, тобто він може частково перекрити потік, оскільки це дозволяє зробити дисковий затвор.

Такий кран має відмінність від решти подібних деталей – він виробляється 3-х складовим розбірним. Це означає, що його бічні частини можна приварити до певних ділянок трубопроводу, а всі інші його елементи (серцевину) приєднати пізніше, а також, при необхідності, їх можна просто розібрати. Така конструкція крана дозволяє легко очищати його під час експлуатації від залишків продукту.

Серцевина крана монтується до бокових частин за допомогою чотирьох болтів зі шпильками. Кожен елемент крана виготовляється із сталі марки AISI 304 – харчової нержавіючої сталі, яку використовують у 90% випадків (а не тільки на харчових підприємствах, як це можна подумати, виходячи з назви). Виняток має лише ручка – її прогумують для зручнішого використання. Також по обидва боки корпусу встановлюються кільця ущільнювачів, які виготовляють з матеріалу PTFE.

Кран 3-х складовий нержавіючий виготовляється відповідно до стандарту ISO, тому всі параметри деталі відповідатимуть йому. Так як цей виріб приварний, він приєднується впритул до інших елементів трубопроводу. Тому розмір крана повинен бути таким самим, як і розмір деталей, до яких він приєднуватиметься. Підібрати відповідні розміри не складно, тому що до кожного Dn є відповідний діаметр у міліметрах, які можна подивитися за спеціальними розмірними таблицями. Наприклад, для Dn 15 підходить діаметр 21,3 мм, а для Dn 20 – 26,9 мм і так далі.

Ще один важливий параметр, з яким необхідно визначитися перед покупкою крана є марка нержавіючої сталі. Дану деталь виробляють із:

  • AISI 304 – харчова нержавіюча сталь;
  • AISI 316 – кислотостійка нержавіюча сталь.

Марка сталі залежатиме від робочого середовища. Якщо вона більш агресивна, використовують другу нержавіючу сталь, оскільки така сталь більш стійка і здатна витримати луги, кислоти, розчинники та інші хімікати. Її зазвичай використовують на фармацевтичних і хімічних виробництвах, а також, в особливих випадках і на харчових підприємствах. Але, як правило, стали AISI 304 цілком достатньо.

Купити кран 3-х складовий розбірний з нержавіючої сталі в Україні.

У нашому інтернет-магазині https://fiting.top/ зібрано широкий асортимент різної запірно-регулюючої арматури. На сайті компанії можна підібрати та придбати кран 3-х складовий у різних розмірах. Якщо виникнуть питання, звертайтеся до наших фахівців, вони професійно проконсультують та допоможуть з вибором крана. Замовлені товари відправляється територією України за допомогою компанії Нова Пошта.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.