Сб. Лип 27th, 2024

02.10.23

Ілля Томашевський, Павло Стецюк

Безплатна реабілітація для військових та цивільних. На Рівненщині відкрився оновлений підрозділ клінічної лікарні. На презентацію центру реабілітації завітали Міністр охорони здоров’я України, представники Бюро ВООЗ в Україні та навіть духовенство. Більше про сучасне, автоматизоване лікування – далі.

Володимир доброволець. З перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України. Втім у квітні цього року отримав травми.

Чоловік зараз проходить лікування. І ось тиждень знаходиться в новому реабілітаційному відділені, яке запрацювало в Рівненській обласній клінічній лікарні.

Центр створили шляхом реорганізації центру неврології та реабілітації. У закладі проведений капітальний ремонт, тут розмістили 20 ліжок.

Для надання послуг з реабілітації у Центрі працює три мультидисциплінарні команди. Всього тут знаходиться майже пів сотні медичних фахівців.

В центрі встановили медичну бігову доріжку, мотомеди, шведські стінки, вертикалізатор, сходи для навчання ходьби, гімнастичні кушетки та інше обладнання.

Поточні потужності дозволяють щороку забезпечити реабілітацію для близько 500 пацієнтів стаціонарно та для майже 200 — амбулаторно. До слова, послуги в Центрі будуть безплатними. Для цього обласна лікарня уклала договори з НСЗУ за двома пакетами медичних гарантій.

Саме такі реабілітаційні відділення мають до кінця року з’явитися у всіх медичних закладах, які отримали статус надкластерних чи кластерних відповідно до затвердженої спроможної мережі. Такою була одна з умов нової медичної реформи.

Читайте також: “Намагався домовитися на місці за 50 євро”: На Рівненщині поліцейські задокументували спробу надання хабаря

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.