Вт. Жов 22nd, 2024

27.11.23

Ілля Томашевський

Злитки золота, мільйони доларів та євро у пакетах і валізах. ДБР затримали депутата Рівненської обласної ради й керівника лісової галузі регіону. Мова йде про Віталія Суховича. Його підозрюють у володінні незаконними статками. Більше про це – дивіться далі.

Це архівне інтерв’ю 2019 року. Тоді ще головний лісник Рівненщини Віталій Сухович скаржиться на простий люд, бо ті незаконно вирізають ліс.

А це вже 2023 рік. Свіжі кадри як працівники ДБР проводять обшуки у Віталія Суховича. Правоохоронці викрили депутата рівненської облради та керівника лісової галузі регіону, у володінні незаконними статками на мільйони доларів.

Готівку Віталій Сухович зберігав у пакетах та валізах. Окрім цього працівники ДБР знайшли три елітні автомобілі «AUDI Q8», «MERCEDES-BENZ GLE 350E», «BMW X5», коштовності та дорогі годинники. Виявлено золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами.

Обшуки проводили у помешканні Суховчиа та робочому місці депутата й членів його сім’ї. Раніше журналісти телеканалу “Live” з’ясували, що будинок чиновника на 220 квадратів записаний на дружину, з якою він нібито розлучився після того, як прокуратура запідозрила його у недостовірному декларуванні.

Тоді журналісти знайшли й деревообробне підприємство у дружини головно лісівника Рівненщини.

Подібних сумнівних фактів збагачення Суховича та його родини є чимало. Та крім цього на підозрілу діяльність скандального чиновника скаржились й лісівники області й навіть виходили на протести.

І хоч інформація про те, що прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно Віталія Суховича лунала ще у 20 році. Зараз ДБР взялися рішуче.

Після викриття Суховича у Державному підприємстві «Ліси України» повідомили, що хотіли звільнити посадовця, але не змогли.

Нині відомо, що депутата Рівненської обласної ради, керівника лісової галузі області відправили до СІЗО. Суд призначив Віталію Суховичу взяття під варту із правом внесення застави в розмірі 192 мільйони гривень.

Читайте також: Рівнянин виборов три “срібла” чемпіонату світу зі спортивних танців на візках

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.