Пт. Вер 20th, 2024

13.03.24

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

“Люди вдають, що війни не має”. Це одна з проблем, яка турбує військових. Для їх обговорення у Рівному зібрались представники громадських організацій та сім’ї захисників. Як допомогти покращити психологічне здоров’я військовим? Розповість Владислав Стецюк

Віктор Кошкін – ветеран війни. Чоловік у 2015 році пішов боронити Україну. У 52 роки вступив у ряди розвідки. Там пробув допоки не отримав травму через яку чоловіка комісували.

Нині Віктор Кошкін очолює “Ветеранське братерство”. Разом з представниками громадських організацій та сім’ями військових зібралися, аби обговорити створення своєрідного майданчика, де захисникам та їхнім родинам надаватимуть психологічну допомогу.

Тетяна Жук – дружина військовослужбовця. Її чоловік з березня 2022 року пішов добровольцем на фронт. Жінка прийшла, аби розповісти перед якими труднощами постала її сім’я.

Метою заходу було об’єднати громадські організації, сім’ї військових та ветеранів війни задля спільної роботи для покращення ментального здоров’я військовослужбовців.

Захід відбувся у рамках програми “Ти як?”. Проєкт спрямований на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки.

До теми: Почуй мене. Як допомогти військовослужбовцям соціалізуватися. Поради психолога та військового

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.