Сб. Вер 21st, 2024

26.10.23

Владислав Стецюк, Володимир Захаров

На Херсонщині пережив найсильніші емоції від побаченого. 23-річний фельдшер-рятувальник з Рівненщини, нещодавно повернувся з півдня України. У загоні піротехніків, які розміновували Херсонщину, був єдиним медиком. Чим вразила війна, у сюжеті Владислава Стецюка

Владислав Бак – фельдшер-рятувальник. У свої 23 вже побував на деокупованій Херсонщині. Там чоловік разом з групою піротехніків розміновував поля та поселення.

У загоні піротехніків, які розміновували Херсонщину Владислав Бак був єдиним медиком. Каже, потрібно спостерігати за усіма саперами, аби уразі чого надати допомогу. Розповідає про один з випадків, коли довелося швидко реагувати, аби врятувати життя побратиму.

На деокупованих територіях Владислав пробув два місяці. За цей період багато спілкувався із населенням. Каже, жителі Херсонщини зустріли їх з повагою та добротою.

Доповнює, досвід отриманий на півдні ні з чим не порівняти. Нині ж Владислав продовжує працювати в пожежній частині в Рівному. Щоденно до фельдшера приходять рятувальники, аби пройти медогляд перед зміною.

У разі, якщо хтось з працівників ДСНС травмувався, вони одразу йдуть до Владислава, аби отримати допомогу. Окрім цього, фельдшер разом з іншими рятувальниками їздить на виклики. Чоловік не лише надає допомогу постраждалим, а й сам бере участь, до прикладу в деблокуванні при ДТП. Та перед виїздом, на початку зміни необхідно перевірити спорядження.

Владислав каже, нині його професія дуже важлива. У час великої війни потрібно допомагати людям. Зокрема з цією ціллю чоловік і став фельдшером-рятувальником.

Нині у штаті пожежно-рятувальної частини 5 фельдшерів. Вони несуть подобове чергування. Медики їздять у відрядження на деокуповані території.

Нині Владислав Бак продовжує допомагати людям, які потрапили у біду. Каже, коли буде потрібно, знову поїде на Херсонщину, аби пришвидшити перемогу України. За роботу на крайній точці відрядження отримав відзнаку “За відвагу в надзвичайній ситуації”.

Читайте також: Юні музиканти з Рівного гратимуть благодійний концерт, щоб допомогти ЗСУ

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.