Пт. Вер 27th, 2024

Найдовше і найдорожче весілля тривало місяць

 

Весілля знаменитостей завжди привертають увагу шанувальників та не тільки. Вони особливі своїм масштабом, розкішшю та неймовірними витратами.

Весілля Майкла Джордана та Іветт Прієто

Майкл Джордан, легендарний баскетболіст і власник команди «Шарлотт Бобкетс», одружився з кубинською моделлю Іветт Прієто 27 квітня 2013 року. Їхні стосунки розпочалися ще у 2008 році, вони познайомилися у нічному клубі в Маямі, а заручини відбулися на Різдво 2011 року.

Весілля було розкішним заходом із витратами в 10 мільйонів доларів. На святі були організовані виступи відомих артистів.

Церемонія пройшла у єпископальній церкві Bethesda-by-the-Sea, а святкування – у закритому гольф-клубі Bear’s Club. Серед 300 гостей також були зірки спорту Скотті Піппен та Тайгер Вудс.

Весілля Кім Кардаш’ян та Каньє Веста

24 травня 2014 року Кім Кардаш’ян та репер Каньє Вест святкували одне з найгучніших весіль того часу. Витрати на весілля сягнули 30 мільйонів доларів, включаючи урочистості в різних містах.

Перші заходи відбулися у Парижі, де влаштували вечерю у Палаці Версаль, а головна церемонія – у середньовічній фортеці у Флоренції, Італія.

Під час весільної ходи італійський тенор Андреа Бочеллі співав наживо. На святі було 600 гостей, а також зірки світового масштабу.

Королівське весілля принца Вільяма та Кейт Міддлтон

29 квітня 2011 року принц Вільям, спадкоємець британського престолу, одружився з Кейт Міддлтон. Їхнє весілля, обійшлося в 34 мільйони доларів.

Церемонія пройшла у Вестмінстерському абатстві в Лондоні, де раніше одружувалися багато представників королівської родини.

Після цього на балконі Букінгемського палацу пара традиційно з’явилась на публіці та поцілувалась. У списку гостей були світові лідери та знаменитості, серед яких Девід Бекхем та Елтон Джон.

Весілля принца Чарльза та леді Діани Спенсер

Весілля принца Чарльза і леді Діани Спенсер, яке відбулося 29 липня 1981 року стало однією з найбільш гучних подій у XX столітті. Витрати на весілля сягнули 48 мільйонів доларів, що сьогодні дорівнює приблизно 156 мільйонам доларів.

Церемонія відбулася у Соборі Святого Павла, який міг вмістити 3500 гостей. Також подію транслювали на весь світ, тоді її подивилися близько 750 мільйонів людей. На святі були присутні члени королівських родин та відомі політичні діячі, що й зробило це весілля світовим заходом.

Весілля шейха Мохаммеда бін Заїда Аль Нахьяна

Шейх Мохаммед бін Заїд Аль Нахьян, спадкоємний принц Абу-Дабі, відсвятвкував своє весілля у 1981 році. Воно було одним з найдорожчих весіль в історії. Його вартість оцінюють у 100 мільйонів доларів, і святкування тривало місяць.

Головна церемонія відбулася в палаці Каср Аль-Мушріф у Абу-Дабі. Весілля супроводжувалося традиційними еміратськими ритуалами, банкетами та феєрверками. Серед гостей були члени королівських родин, політики та бізнесмени з усього світу.

Весілля Ананта Амбані та Радхіки Мерчант

Ананта Амбані, син індійського мільярдера Мукеша Амбані, та Радхіка Мерчант відсвяткували своє весілля, яке стало найдорожчим у світі з витратами понад 1 мільярд доларів. Святкування проходили в Індії та за кордоном.

Головна церемонія відбулася у Мумбаї, а попередні заходи – в резиденції Амбані. Весілля святкували тиждень, воно включало традиційні індійські церемонії та виступи міжнародних зірок. На весіллі були присутні бізнесмени, зірки Боллівуду та політичні діячі.

Джерело: Prestige

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.