Пн. Тра 13th, 2024

28 вересня, близько 16 години у селі Горбаків колишнього Гощанського району поліцейські СРПП за порушення ПДР зупинили автомобіль «Volkswagen Passat».

Про це повідомили у Поліції Рівненщини.

Під час спілкування із керманичем, 32-річним жителем села Самостріли, правоохоронці виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти відповідний огляд на місці події.

Результати огляду на алкотестері «Drager» — 0,62 проміле.

Аби уникнути відповідальності, чоловік вирішив відкупитися та запропонував поліцейським неправомірну вигоду. Попри попередження, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність, він поклав у відділення передніх дверцят службового автомобіля 1300 гривень.

Слідчо-оперативна група ВП № 5 (смт Гоща) Рівненського РУП, яку викликали на місце події, задокументувала вчинене кримінальне правопорушення та вилучила грошові кошти.

За фактом надання службовій особі неправомірної вигоди відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 КК України.

Відтак, тепер окрім штрафу та позбавлення права керувати транспортним засобом, зловмиснику може загрожувати кримінальна відповідальність — до 4 років позбавлення волі.
 

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.