Пт. Вер 20th, 2024

На Рівненщині погасили нову поштову марку «Зброя Перемоги. Світ з Україною». Випуск приурочений Дню захисників і захисниць України, який цього року відзначатимуть 1 жовтня.

 Про це повідомили у пресслужбі Рівненської ОВА.

«Ці марки показують нашу єдність із союзниками. Уся ця зброя, що зображена на марці, дійсно є на полі бою. Вона ефективна, допомагає нам боротися з ворогом як у повітрі, так і на землі», – прокоментував заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Випуск марок презентує 5 найвідоміших видів озброєння, які нам дали міжнародні партнери: британський Challenger 2, німецький Leopard 2, американський Patriot, M2 Bradley та французький CAESAR.

Як повідомив Вадим Мосаковський, загальний тираж марок сягає 160 тисяч. Їх автори – художники-графіки брати Сергій та Олександр Харуки.

«Випуск є благодійним. Це можливість подякувати міжнародним партнерам, які підтримують нашу державу упродовж півторарічного повномасштабного вторгнення. Країни-партнерки допомагають Україні боронитися та гнати ворога. З кожного блоку марок 12 грн піде на закупівлю дронів», – зазначив директор Рівненської дирекції Укрпошти Вадим Мосаковський.

У поштовому блоці, окрім марки, є традиційний конверт «Перший день», немаркований художній конверт і листівка.

Придбати марку можна у відділеннях Укрпошти або в онлайн-магазинах.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.