Пн. Вер 16th, 2024

Острозький музей поповнився черговим експонатом, що увійде у філателістичну збірку. Про це повідомляють в Рівненській обласній раді.

У День Гідності та Свободи, 21 листопада, в Національному університеті “Острозька академія” відбулась Всеукраїнська наукова конференція “Воля народам, воля людині!”, яка була присвячена 80-річчю Першої конференції поневолених народів Східної Європи та Азії.

Її відвідав почесний гість Рефат Чубаров – український кримськотатарський політик, громадський діяч, Народний депутат України III – V та VIII скликань, голова Меджлісу кримськотатарського народу, заступник Голови Ради представників кримськотатарського народу.

Політик виступив перед студентами й на завершення урочистостей відбулося спецпогашення поштового конверта та поштової марки за проєктом “Власна марка”, які видрукували невеликим тиражем.

На марці та конверті зображені репродукції дереворитів (гравюра на дереві) “Воля народам, воля людині!” та “За Українську Самостійну Соборну Державу” відомого художника з Рівненщини Ніла Хасевича.

Читайте також: Без світла два дні буде дитяча поліклініка Рівного

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.