Нд. Вер 8th, 2024

Після закінчення досудових розслідувань вирішуватиметься питання щодо передачі лісопродукції на потреби ЗСУ. Про це інформують в поліції Рівненської області.

Під час проведення превентивних заходів учора поліцейські виявили факти незаконної порубки та перевезення лісу на території Сарненського та Вараського районів.

Так, працівники сектору реагування патрульної поліції у селищі Клесів зупинили трактор із напівпричепом, завантаженим деревиною. Під час перевірки у документах, які надав 53-річний водій, виявилися невідповідності, зокрема, зазначені у накладній номери не співпадали з даними на бирках, які, до того ж не були внесені до відповідного цифрового реєстру.

А неподалік села Заболоття працівники сектору превенції спільно з поліцейським офіцером Вараської ТГ виявили у лісовому масиві чотирьох місцевих жителів, які вантажили зрізані та розпиляні сосни на причеп автомобіля «УАЗ». Від будь-яких пояснень чоловіки відмовилися.

Крім того, на спецлінію 102 повідомили прикордонники, що на блокпосту в колишньому Зарічненському районі вони зупинили вантажівку «ЗІЛ» із деревиною без відповідних документів.

Слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (смт Зарічне) доставила автомобіль із колодами берези, походження якої невідоме, на територію відділення поліції.

У рамках досудових розслідувань, розпочатих за фактами незаконної порубки та перевезення лісу за частиною 1 статті 246 КК України, слідчі вилучили деревину та транспортні засоби. Вирішується питання про накладення на них арешту.

Відпрацювання щодо протидії злочинам у сфері довкілля тривають.

Читайте також: Рівненський обласний перинатальний центр отримав обладнання, необхідне для виходжування новонароджених

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.