Сб. Лип 27th, 2024

Напередодні Дня працівників сільського господарства на Рівненщині привітали аграріїв.

 Про це повідомили на сайті Рівненської ОДА.

За словами заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, попри другий складний рік в умовах війни, сільське господарство Рівненщини розвивається, а аграрії демонструють надзвичайну стійкість.

«Під час воєнного стану в Рівненській області розбудовуються ферми, будуються свинокомплекси, розвивається тваринництво. І це, незважаючи на колосальні проблеми з пальним, енергетикою та логістикою, починаючи з лютого 2022 року. Уперше такі величезні виклики лягли на плечі аграріїв. Велика вдячність, що вистояли, розвиваєте село, створюєте нові робочі місця. До того ж майже кожне сільськогосподарське підприємство підтримує свою громаду та допомагає Збройним силам України», – звернувся до присутніх Ігор Тимошенко.

Нині на Рівненщині будують свинокомплекс на 11 тисяч голів і ферму на тисячу голів великої рогатої худоби, створюють заводи з рафінації олії та з переробки технічної коноплі, будують цех із переробки насіння сої, морозильну установку для зберігання органічних ягід. Окрім того, декілька підприємств розширюють свої потужності для зберігання зерна.

«У минулому році у зв’язку з призупиненням державної підтримки тваринництва на рівні області започаткували свою Програму. Це часткова компенсація вартості придбаного племінних корів, нетелей, телиць. Маємо результат – збільшення виробництва продукції тваринництва. Зросло поголів’я овець і кіз – на половину, птиці – на 28,1 %, свиней – на 13,8 %, корів на 3,9 %», – розповіла директорка Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Представники аграрної галузі Рівненщини отримали відзнаки від профільного Міністерства, Рівненської ОДА й облради.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.