Сб. Лип 27th, 2024

Незаконну порубку лісу поліцейські задокументували у двох районах Рівненщини. У рамках розпочатих досудових розслідувань понад 16 кубічних метрів лісоматеріалів вилучені, вирішується питання про накладення на них арешту. Про це інформують в поліції Рівненської області.

Три трактори із причепленими до них гужовими підводами із деревиною виявив вчора, восьмого лютого, близько 21-ї години поблизу села Рокитне поліцейський офіцер Березівської громади, який патрулював у складі мобільного блокпоста.

Жодних документів про законність перевезення лісоматеріалів місцеві жителі не надали.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділення №2 (смт Рокитне) Сарненського РВП, яка вилучила транспортні засоби та колоди свіжозрізаних дерев сосни загальним об’ємом 14 метрів кубічних.

Причетні до злочину жителі села Рокитне віком від 26-ти до 34-х років від будь-яких пояснень наразі відмовилися.

Крім того, самовільну порубку сосни виявив учора лісничий в лісовому масиві поблизу села Кургани колишнього Березнівського району. Розпиляні дерева знаходилися поблизу приватного господарства, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські з місця події вилучили 2,5 куб.м колод різного діаметра та встановлюють осіб, причетних до вчиненого кримінального правопорушення.

Слідчі дії у кримінальних провадженнях, відкритих за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України, тривають.

Читайте також: ДТП в Дубні: під колеса буса потрапила неповнолітня пішохідка

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.