Сб. Лип 27th, 2024

Рівненщина стала однією з чотирьох областей, де втілюватимуть новий проєкт “ІМПУЛЬС” для молодіжних працівників та працівниць. Він покликаний посилити молодіжну політику у громадах, щоб у відповідних управлінських процесах голос молоді був гучнішим та інфраструктура для молоді у громадах розвивалась.

Команда тренерів та менторів завершує презентацію в рамках проєкту, який реалізує ГО «Асоціація молодіжних працівників України», там зустрілися з представниками міських рад, активною молоддю та громадськими активістами.

Спеціалісти управління надаватимуть комунікаційну підтримку в рамках проєкту, а також будуть долучені до головних активностей, адже нині вимог до реалізації молодіжної політики багато, однак законодавча база не допрацьована, тому правила часто змінюються, — розповіла заступниця начальника Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Наталя Чигир.

Керівниця ГО «Центр громадських ініціатив «Віадук» Оксана Вільчинська детально презентувала основні завдання та активності в рамках проєкту, наголосила на важливості розвитку молодіжної політики, яку мають впроваджувати молодіжні працівники спільно з молоддю.

Володимир Зиль, тренер програми «Молодіжний працівник» розповів чому важливо підвищувати професійний рівень фахівців, які працюють з молоддю, адже молодь це актив громади та її майбутнє.

З громадою також працюватимуть досвідчені ментори, які спільно з командою оберуть пріоритетні теми над якими будуть працювати упродовж 5 місяців.

На першій зустрічі учасники під керівництвом менторів визначили молодіжні потреби та запити у громадах у форматі фокус групи. Проєкт «Імпульс» дає початок ще більш ґрунтовній роботі з місцевою активною молоддю, що допоможе молодим лідерам якісніше інтегруватись у функціонування громади «з середини», реалізовувати свої ідеї та ініціативи для її розвитку.

У Рівненській ОДА нагадують, що в межах проєкту ментори та тренери охоплять 10 громад партнерок проєкту Говерла в Рівненській області, передбачені дослідження, базовий та спеціалізовані тренінги програми «Молодіжний працівник», а також адвокація молодіжної роботи у громадах.

Проєкт «ІМПУЛЬС» реалізовує громадська організація «Асоціація молодіжних працівників України» в рамках Ініціативи «Молодіжний працівник», яка стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Читайте також: Центр життєстійкості запрацював у Рівненській області

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.