Сб. Лип 27th, 2024

23.01.24

Павло Невесенко

Представників тергромад Рівненщини навчатимуть працювати з ветеранами. Відповідну ініціативу озвучили у Рівненській ОВА. Так у громадах області запланували провести навчання для фахівців, які надають допомогу захисникам та захисницям. Які перші кроки запровадять у даному напрямку дивіться далі у сюжеті.

На Рівненщині проведуть серію тренінгів для реалізації ветеранської політики в області. Під час робочої наради представники влади повідомили, необхідно провести ряд навчань у тергромадах, аби там змогли надати різноманітну допомогу для наших військових.

Натомість у департаменті соцполітики області пропонують не лише навчати фахівців для надання допомоги захисникам і захисницям, а й залучати до цих процесів голів тергромад.

Марина Корольова, яка відповідає за опіку ветеранів у області акцентувала на недостатньому інформуванні військових у тих чи інших питаннях. І тут мова йде не лише про соцзахист та пільги.

Піклуватимуться в області і про ментальне здоров’я військових. Втім, робити окреме навчання фахівців лише по цій одній темі недоцільно вважає координаторка області по цьому питанні Олена Гандзюк.

Навчання фахівців з надання допомоги військовим розпочнуть з Рівненського району. Там уже є 25 людей готових пройти тренінги.

 Читайте також: На Рівненщині завершили будівництво шкільного укриття на майже 300 осіб

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.