Пт. Вер 20th, 2024

12.12.23

Павло Невесенко, Володимир Захаров

Аби уникнути нещасних випадків. Рятувальники Рівненщини провели профілактичний рейд у селі Верхів. Там нещодавно вщент згоріли два будинки. Усе через неправильне поводження електроприладами та пічним опаленням. Відтак, щоб уникнути подібних ситуацій ДСНСники поспілкувалися з мешканцями села, та нагадали правили дотримання пожежної безпеки під час опалювального сезону.

У цьому будинку, що в селі Верхів 9 грудня здійнялася пожежа. Коли на місце прибули рятувальники, помешкання повністю охопило вогнем. Ліквідувавши займання ДСНСники виявили в будинку тіло чоловіка. Пізніше встановили причину трагічної ситуації. Для опалювального сезону вона стандартна.

Аби уникнути подібних ситуацій Рівненські рятувальники проводять традиційний рейд по селу. Розповідають мешканцям правила пожежної безпеки. Особливий акцент роблять на користуванні електроприладами та пічному опаленні.

А ось мешканець села Олексій переконує знає основні правила, що стосуються обігріву будинку саме піччю.

У Верхові за декілька днів сталося дві пожежі, які зруйнували будинки. У селі нині лише про це й говорять. Олексій зізнається, здебільшого люди нехтують правилами пожежної безпеки.

З початку року у Острозькій тергромаді, до якої належить і Верхів сталося 46 пожеж. Більш ніж половина з них під час опалювального сезону, розповідають рятувальники. Відтак і проводять роз’яснювальні роботи у населених пунктах, серед населення.

Станом на 1 грудня цього року в області сталося більше тисячі пожеж. Більш ніж половина з них – у житлових секторах. Внаслідок цього загинули 22 людини, із них 1 дитина. Значна частина пожеж виникла під час опалювального сезону. Відтак рятувальники вкотре наголошують на дотриманні правил користування пічним опаленням та користуванням електроприладами.

Читайте також: 45-річного рівнянина затримали на збуті амфетаміну

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.