Чт. Вер 19th, 2024

На це з бюджету області виділять 1 мільйон гривень.

Як повідомляє пресслужба Рівненської облради, йдеться про стратегічний документ, який допоможе навести лад в питанні поводження з відходами на території Рівненщини. Він має стати частиною відповідної національної стратегії.

За інформацією департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, у 2024 році до нацстратегії вносяться зміни відповідно до нового Закону України «Про управління відходами». Тож кожна область повинна розробити власне бачення в цьому питанні.

Директор департаменту Володимир Захарчук наголосив на тому, що без розробленого регіонального плану, територіальні громади не зможуть прийняти свої – місцеві плани. До слова, деякі ТГ вже розпочали таку роботу завдяки участі у грантових програмах.

Питання розглянули на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків обласної ради під головуванням Лілії Драпчинської.

Необхідний 1 млн грн на розробку Регіонального плану управління відходами на території Рівненької області виділять зі спецфонду бюджету, де на природоохоронні заходи передбачено майже 13,4 млн грн. Решта суми, а саме 12 млн 368 тис грн – на роботи з реконструкції очисних споруд в смт Оржів Рівненського району.

Заслухавши інформацію, депутати підтримали пропозиції департаменту екології ОДА.

Комісіїя також заслухала звіт щодо виконання обласного бюджету за 2023 рік. 

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.