Сб. Лип 27th, 2024

Із 1 листопада на Рівненщині заборонено ловити водні біоресурси на зимувальних ямах.

Із 1 листопада 2023 року до закінчення зимового періоду (до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2024 року) на рибогосподарських водних об’єктах Рівненської області забороняється ловити водні біоресурси на зимувальних ямах. Це роблтяь з метою збереження водних біоресурсів під час їх зимівлі.

Згідно Правил любительського і спортивного рибальства зимувальна яма – поглиблення дна частини рибогосподарського водного об’єкта, де скупчуються водні біоресурси в осінньо-зимовий період, межі зимувальних ям визначені Правилами любительського і спортивного рибальства.

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, що під час зимівлі водних біоресурсів на зимувальних ямах забороняється:

– любительське і спортивне рибальство навіть з берега;

– пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден;

Також відповідно п.4 пп.3 Р.IV Правил любительського і спортивного рибальства забороняється риболовля у осінньо-зимовий період (від льодоставу до скресання криги) знаряддями лову, оснащеними гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм.

В цей період риболовля дозволена виключно поза межами зимувальних ям. Дозволено рибалити зимовими вудками та жерлицями не більше 7 гачків на одного рибалку.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає всіх рибалок дотримуватися норм та правил заборони. Особи, які нехтуватимуть даною забороною будуть притягнуті до відповідальності. Окрім штрафу, порушникам доведеться відшкодувати збитки за кожну незаконно виловлену рибину. 

Читайте також: Придбав унікальне обладнання через грант: як ветеранам на Рівненщині відкрити/розвинути бізнес? (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.