Пт. Вер 20th, 2024

До проєкту долучилося вже майже 2,5 тисячі безробітних з Рівненщини. Про це повідомляють в Рівненській ОДА.

Уряд підвищив оплату праці за виконання суспільно корисних робіт в рамках проєкту “Армія відновлення” в півтора раза.

Так, оплата за виконання суспільно корисних робіт за повний місяць збільшується з 6700 грн до 10 050 грн. З січня вона зросте до 10 650 грн, з квітня 2024 року – до 12 000 грн.

До “Армії відновлення” на Рівненщині цьогоріч вже залучили 2457 осіб. Укладено 332 угоди із замовниками та виконавцями таких робіт. На рахунки роботодавцям для виплат спрямовано 18,5 мільйонів гривень, – повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. – Участь у суспільно-корисних роботах надає людям, які залишились без роботи через війну, тимчасову зайнятість та можливість отримувати оплату праці від держави.

У Рівненській ОДА нагадують, що види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону.

Керівництво областей визначає, які роботи потрібні в регіоні, повідомляє про це Центр зайнятості, який пропонує безробітним, що стоять на обліку в центрі, долучитись до виконання таких робіт. З цими людьми укладається строковий трудовий договір на період виконання робіт.

Для прикладу, на Рівненщині безробітні беруть участь у ремонтно-відновлювальних роботах, підготовки населених пунктів до оборони, допомагають громадянам, які постраждали внаслідок бойових дій, надають допомогу у медичних закладах тощо.

Читайте також: Казав, що назбирав грибів, а виявилися коноплі: житель Дубенщини знову потрапив під кримінал

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.