Пт. Вер 20th, 2024

За принципової позиції прокуратури Господарським судом Рівненської області прийнято рішення про стягнення з одного із фермерських господарств Вараського району грошових коштів у сумі 214 тис. грн. Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Так, прокурорами встановлено, що попереднім директором фермерського господарства у 2021 році, з метою завищення розмірів державної субсидії, подано до Департаменту агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації недостовірні відомості щодо площ посівів гречки, здійснених підприємством у 2021 році.

Тому Вараська окружна прокуратура звернулась до господарського суду з позовом щодо повернення фермерським господарством незаконно отриманої державної субсидії, який судом було повністю задоволено.

Надалі, завдяки вжитим прокуратурою заходам, фермерське господарство виконало рішення суду та повернуло державі незаконно отримані 214 тис. грн.

Вараською окружною прокуратурою і надалі систематично вживатимуться заходи представницького характеру для захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та виявлення фактів порушення вимог законодавства під час використання земельних ділянок, розташованих на території Вараського району.

Читайте також: У Дубенському районі вогнеборці ліквідували пожежу у приватному домогосподарстві

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.