Сб. Вер 21st, 2024

фото ілюстративне

У Здолбунівській громаді жінці, яка цьогоріч у лютому вчинила адмінправопорушення, продавши спиртне неповнолітній покупчині, доведеться сплатити 13 600 гривень штрафу.

Про це повідомили в Здолбунівській міськраді.

Прикметно, що в січні 2024 року в закладі, де згодом було зафіксовано це правопорушення, побували представники тимчасової робочої групи щодо запобігання порушення правил торгівлі алкогольних і тютюнових виробів на території Здолбунівської міської ТГ, які роз’яснили відповідні законодавчі вимоги тамтешнім працівникам.

Тимчасову робочу групу було створено розпорядженням міського голови з огляду на фіксацію у громаді випадків, пов’язаних із продажем спиртного неповнолітнім. Відтак її представники провели місячник превентивної роботи, відвідавши торгові заклади громади. Вони роз’яснили персоналу законодавчі норми та наголосили на відповідальності за продаж спиртного неповнолітнім.

Попри це громадянка таки скоїла правопорушення, передбачене ч. 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Днями це визнала адміністративна комісія при виконавчому комітеті Здолбунівської міської ради та наклала на громадянку адмінстягнення, розглянувши на відкритому засіданні матеріали справи. Визнала свою провину й громадянка.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.