Пт. Тра 17th, 2024

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох митників. Їм інкримінують службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що двоє головних державних інспекторів митного поста «Рівне» Поліської митниці ДМС України у грудні 2020 року незаконно та без додаткової перевірки здійснили митне оформлення двох Mercedes-Benz. Колеги оформили автівки на підставі товаросупровідних документів, у яких були розбіжності щодо першої реєстрації транспортних засобів, що призвело до заниження вартості їх розмитнення.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду. Крім того, прокурором, у поряду ст. 128 КПК України, пред’явлено цивільний позов в інтересах Рівненської митниці до обвинувачених про відшкодування понад 200 тис. грн завданої шкоди з кожного.

Досудове розслідування проводили слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: Вчиняв психологічне насильство над колишньою: у Рівному судитимуть домашнього насильника за порушення припису

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.