Сб. Лип 27th, 2024

01.02.24

Владислав Стецюк, Андрій Дейнега

На Рівненщині запрацювала добровольча команда пожежників. Її створили у селі Яполоть, на Костопільщині. До складу команди увійшло шестеро жителів громади, які зголосились стати пожежниками й пройшли навчання. Хто вони та для чого створили добровольчу команду у селі, дивіться далі.

Павло Комар доєднався до добровольчого формування пожежників. Чоловік раніше працював слюсарем. Також був сільським пожежником. Нині, буде гасити загоряння до приїзду рятувальників.

Перед тим як розпочинати виконання обов’язків добровольці проходили навчання та налагодили співпрацю з пожежною частиною. Костополя.

Добровольчі формування пожежників створюють у віддалених населених пунктах. Усе, аби вчасно погасити або локалізувати пожежу.

За проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування” вдалося отримати необхідне обладнання.

Автомобіль обладнаний усіх необхідним, зокрема шлангом для гасіння пожеж у сільській місцевості.

Також для посилення безпеки закупили багатофункціональний намет. Обійшлася ця покупка у 180 тисяч гривень.

Загалом місцеві рятувальні команди запрацювали у 4 селах колишнього Костопільського району. Як зазначають у ДСНС, ця ініціатива має посилити безпеку у разі пожеж та надзвичайних ситуацій.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.