Сб. Лип 27th, 2024

“Забрати й поділити. Рашисти тероризують людей на ТОТ Запорізької області за радянськими методичками 30-х років”, – наголосив Федоров.

За його даними, окупанти проводять “націоналізацію” житла: відбирають порожні помешкання тих, хто виїхав з окупації; виселяють “неугодних” та підселяють до людей військових армії РФ.

Крім того, російські військові, збираються роздати відібрані у людей земельні ділянки завезеним з Росії “героям СВО” як винагороду за участь у війні: відповідний законопроект внесли до кремлівської держдуми.

До того ж, за даними Федорова, окупанти під дулами автоматів забирають транспорт і гроші у цивільних.

“Люди в окупації виживають в умовах тотального безправ’я та беззаконня”, – наголосив він.

Ситуація в Запорізькій області

Частина Запорізької області перебуває під російською окупацією з початку повномасштабного вторгнення. При цьому окупанти регулярно завдають ударів по підконтрольній Україні території.

Нещодавно Запорізька область знову зазнала атаки з боку російських окупантів. Зокрема, вони завдали ударів по населеному пункту Оріхів.

Проте варто зазначити, що дедалі частіше вибухи лунають й в окупованих містах Запорізької області. До прикладу в окупованому Бердянську.

Так, зокрема, нещодавно у районі Бердянська та поблизу чули вибухи. Повідомлялося про удар по місцю зосередження окупантів на базі відпочинку “Роза” села Азовське Бердянського району.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.