Сб. Вер 21st, 2024

26.01.24

Владислав Стецюк, Володимир Захаров, Валентин Злиденний

Народився в росії, загинув боронячи незалежність України. У Костополі попрощалися з Василем Касіяном. У дитячі роки разом з сім’єю переїхав з рф на Костопільщину. У 2015 році добровольцем пішов захищати український народ. Коли розпочалась повномасштабна війна – не вагаючись поїхав на передову. На Запорізькому напрямку життя Василя обірвалося.

Траурною ходою у Костополі проводжали в останню дорогу військового Василя Касіяна.

Десятки костопільчан вклонили голови перед загиблим Героєм.

Василь Касіян народився за 7 тисяч кілометрів від України в Приморському краї, що у росії. У ранньому віці разом з родиною переїхали на Костопільщину у село Великий Стидин. Тут він навчався, потому працював у деревообробному цеху. Коли росія вперше напала на Україну — пішов боронити український народ.

У Краматорську познайомився зі своєю майбутньою дружиною. Там сім’я й оселились. Прожили у місті до повномасштабної війни. Через небезпеку Василь з сім’єю повернувся на Костопільщину.

Від початку великої війни Василь пішов боронити Україну. Був кулеметником. Воював на Запорізькому напрямку. Там поблизу Роботиного старший солдат Василь Касіян поклав своє життя під час бойового завдання.

Хоча Василь Касіян народився у росії за життя став справжнім українцем та Героєм для усього українського народу. Вічна слава та шана герою.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.