Пт. Вер 20th, 2024

20.10.23

Павло Невесенко, Володимир Захаров

У Рівному хочуть створити сквер на честь полеглого воїна Віктора Суходольського. Відповідну петицію на сайті Рівнеради подала його донька Христина Колісніченко. Нагадаємо, 55-річний «Дідусік» загинув під час артилерійського обстрілу поблизу села П’ятихатки Запорізької області 16 червня цього року. Втім, на війну пішов добровольцем ще у вересні 2014 року.Більше про ініціативу назвати сквер на честь Віктора Суходольського розповість Павло Невесенко.

 Майдан Незалежності у Рівному. Місце де назавжди увіковічені наші полеглі Герої. Серед них і військовий “Дідусік”. Його часто приходять провідувати донька Христина та внук Данило.

Віктор Суходольський непересічна особистість для Рівного. Брав участь у всіх важливих історичних подіях незалежної України. Був справжнім патріотом.

Захищав Україну ще з 2014 року. З початком повномасштабного вторгнення теж став на захист держави. Христина розуміла, що по-іншому батько не міг вчинити, хоча й не дуже розділяла такий крок.

Аби увіковічити ім’я батька Христина написала електронну петицію, щоб у Рівному назвали Сквер на його честь між вулицями Соборна та Поштова.

Христина любить гуляти з сином у цьому сквері, заодно й дивиться блоги свого батька, бо окрім звичайної війни він боровся з агресором і на інформаційному фронті.

Цей сквер Христина обрала не випадково. Це було найулюбленіше місце Віктора Суходольського у Рівному.

55-річний Віктор Суходольський загинув під час артилерійського обстрілу поблизу села П’ятихатки Запорізької області 16 червня цього року. Знайомі та друзі згадують його лише найтеплішими словами.

Аби сквер назвали на честь Віктори Суходольського, спочатку зареєстрована петиція має набрати 250 голосів. Втім, на момент виходу матеріалу в ефір, переходячи за посиланням на голосування видає помилку. Відтак, рідні просять місцеву владу виправити цю ситуацію.

Читайте також: Поліцейські та рідні розшукують зниклого неповнолітнього жителя Рівненського району

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.