Сб. Лип 27th, 2024

28.12.23

Людмила Жук, Павло Стецюк

Змушені жити без світла. У Рівному сім’ї військового вимкнули електропостачання. Все через те, що вони не перезаключили договір із постачальником. Чому не вдалося цього зробити, та що говорять про це енергетики, знає Людмила Жук.

26 грудня, 2023 року, сім’ї Оксани Святченко, чий чоловік нині боронить Україну, відключили світло. Як запевняє Оксана, зроблено це було без жодного попередження.

Вимкнули світло, тому що власники не перезаключили договір з постачальником електроенергії. Пані Оксана каже, це вони зробити не можуть, адже цим питанням має займатися її чоловік, який боронить Україну, з другого дня повномасштабного вторгнення.

Найбільшою проблемою у переоформленні потрібних документів, вважає пані Оксана є те, що, частиною квартири володіють й інші родичі. Втім, вони вже довгий час проживають у росії. Сім’я з ними жодного зв’язку не підтримує. Тому й подавати заявки на їх пошук, аби переоформити договір вони не хочуть.

Так, як одним з співвласників, є неповнолітній внук, то заключити з ним договір не можливо. Речниця Рівнеобленерго каже, для мешканців квартири, надали варіант, на укладання тимчасового договору, на шість місяців.

Алла Ліхачова переконує, сім’ю попереджали про відключення.

У Рівнеобленерго розповідають, такі випадки відключення електроенергії є не поодинокими.

Читайте також: Багатодітна сім’я з Рівненщини у межах експериментального проєкту оформила закордонні паспорти

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.