Пт. Вер 20th, 2024

“Не нав’язуйте жалість і не перекладайте власний досвід на когось”. Психологиню з Рівненщини, яка допомагає військовим, відзначили престижною міжнародною нагородою. Фахівчиня взяла участь у науковій зустрічі у Шотландії. Жінці присвоїли Стипендію з психології пам’яті професора Пола Кеннеді. Більше деталей у сюжеті.

Надія Речун психологиня у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. Рік надає психологічну допомогу військовим. Шукає індивідуальний підхід до кожного. Не нав’язувати жалість і не перекладати власний досвід на когось, каже це поради, якими варто керуватись людям у спілкуванні із пораненими захисниками.

Нещодавно Надія разом з колегами, стала учасницею 62-ї щорічної наукової зустрічі Міжнародного товариства спинного мозку, яка відбулася в Шотландії. У ній взяли участь близько двох сотень учасників з усього світу. Саме Надія стала першим в історії ISCoS спікером з України групи спеціальних інтересів з психології. Спільно з доктором Алістером Тігером вони презентували доповідь про розбудову Національного центру реабілітації травм спинного мозку в умовах війни росії з Україною.

У рамках щорічної наукової зустрічі Міжнародного товариства спинного мозку Надії Речун присвоїли Стипендію з психології пам’яті професора Пола Кеннеді. Вона призначається для підтримки молодих фахівців у сфері психології, які працюють з травмами спинного мозку. Психологиня з Рівненщини планує спрямувати стипендію на своє професійне зростання.

В обласному госпіталі ветеранів війни зауважують, що така висока відзнака роботи психологині стала можливою завдяки співпраці госпіталю з фахівцями Всесвітньої організації охорони здоров’я, які вже рік допомагають нашим медикам та психологам лікувати поранених бійців.

Читайте також: На Сарненщині поліцейські викрили прикарпатця на незаконному перевезенні деревини

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.