Пт. Жов 18th, 2024

Якщо заливати не той відсік, машинка навіть може вийти з ладу

Гель для прання давно став хорошою альтернативою пральному порошку. Від нього не залишаються розводи і він ефективніше бореться із забрудненнями.

Втім, попри свою популярність досі не всі знають, у який відсік лити гель. Через це машинка навіть може вийти з ладу.

Куди заливати гель для прання?

Найчастіше виробники розписують, куди і що лити в інструкціях до пральних машинок. Але як зрозуміти куди заливати гель для прання, якщо інструкції під рукою немає, або ви вперше користуєтеся «пралкою», і позначення в лотку вам незнайомі?

Перед тим як розбиратися, куди заливати гель у пральній машині, розповімо, для чого призначені різні відсіки у висувному лотку. Всього їх три:

  • Відсік для попереднього прання. Найчастіше він позначається цифрами I або 1.
  • Відсік для основного прання. Він позначається як II або 2 і є саме тим, куди заливати гель у пральній машині.
  • Відсік для кондиціонера. На ньому намальована квіточка або зірочка. Сюди потрібно вливати кондиціонер або розм’якшувач тканини.

Варто зазначити, що лоток – не єдине місце, куди правильно заливати гель для прання. Рідкі засоби також можна додавати відразу в барабан. Але цей спосіб підходить не для всіх моделей пральних машинок.

Куди заливати гель не можна?

По-перше, це відсік для кондиціонера. Додавання туди гелю може призвести до неправильної роботи «пралки» і поганого очищення тканини від забруднень.

Також не можна заливати засіб в отвори, призначені для зливу або подачі води, і у вентиляційні отвори. Це може призвести до дорогого ремонту або навіть заміни техніки.

Крім того, не рекомендується вливати засіб у відсік для попереднього прання, якщо ця функція не використовується.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.