Сб. Лип 27th, 2024

“Ситуація на Куп’янському та Лиманському напрямках останніми днями суттєво загострилась. Противник після завданих йому втрат за два місяці відновився та розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп’янському напрямку. Тривають важкі бої”, – зазначив Сирський.

За словами генерала, головна мета окупантів – розгром українських військ, оточення Куп’янська та вихід на рубіж річки Оскіл.

“Щоденно противник здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по наших позиціях”, – додав він.

Сирський відвідав військові частини, які працюють в оперативній зоні “Лиман”. Генерал зустрівся з командирами частин і підрозділів, заслухав доповіді.

“На місці були прийняті рішення щодо подальших дій та розв’язано ряд проблемних питань”, – наголосив командувач.

Фото: Сирський побував на Лимано-Куп’янському напрямку (t.me/militarymediacenter)

Що цьому передувало

Варо зазначити, що влітку ситуація на напрямку Лиман-Куп’янськ загострилася. Росіяни посилили атаки, намагаючись прорватися до річки Оскіл. Проте у вересні аналітики ISW повідомляли про сповільнення наступу окупантів на лінії Куп’янськ-Кремінна.

За словами речника Східного угруповування військ Євлаша, росіяни відновили штурми на лінії Лиман-Куп’янськ. Як він зазначав, окупанти почали активніше використовувати авіацію.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.