Пн. Вер 16th, 2024

“Ворог шукає дітей на тимчасово окупованих територіях, які продовжують онлайн навчання в українських школах чи користуються українськими послугами”, – повідомили в ЦНС.

Так, в школах Херсонської області вчителі (частина з яких прибула з РФ) отримали завдання перевірити телефони учнів на наявність “екстремістських додатків”.

Зокрема йдеться про додаток “Єдина школа”.

Також ворога цікавить чи встановлений месенджер Signal й налаштування мови та навіть часовий пояс на телефоні.

“Центр національного спротиву наголошує, що кожен “педагог”, який переслідує українських дітей буде покараний відповідно до українського законодавства, адже деокупація ТОТ – лише справа часу”, – повідомили в центрі.

“Полювання” на партизанів від РФ

Останнім часом російські окупанти активізували пошук партизанів в окупованому Мелітополі Запорізької області, яке було захоплено РФ у перші дні вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Так, загарбники почали розвішувати по місту відеокамери, а також продовжують викрадати цивільних у пошуках “терористів” і партизанів.

Крім того, ФСБ РФ привезла до Мелітополя Запорізької області загони професійних “кротів”. Вони допомагатимуть “у полюванні” на патріотів та партизанів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.