Вт. Тра 14th, 2024

18.10.23

Павло Невесенко, Павло Стецюк

“Основи християнської етики” у Рівному презентували підручник для учнів. Зробили це в рамках обласного форуму “Духовні цінності”, як основа відродження української нації. Участь у ньому взяли представники влади, освітяни, духовенство та голови тергромад. Павло Невесенко знає більше про форум.

Про духовні цінності, предмет християнської етики у школах та патріотизм. Про це говорили під час форуму у Рівному, щодо відродження української нації. Усі ці складові важливо вводити в освітню галузь не лише на Рівненщині, а й Україні загалом, переконаний Віталій Коваль.

Нещодавно на Рівненщині затвердили обласну програму на підтримку духовності, моральності та здорового способу життя. У цьому питанні представники влади були одноголосними, зізнається голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Також на форумі презентували підручник для учнів 5 класів “Основи християнської етики”. До його випуску долучився і народний депутат України Віктор Мялик. Він переконаний – це необхідний крок заради світлого майбутнього України.

Втім, зупинятись на цьому духовенство та освітяни області не збираються. В перспективі хочуть видати підручники з християнської етики для усіх класів.

Закріплення у свідомості дітей високих моральних та християнських цінностей, це важливий крок на шляху відродження української нації, переконує старший єпископ Михайло Паночко.

Також під час форуму освітяни, представники влади та голови громад обговорили різні інструменти впровадження в освітню галузь різноманітних предметів, які виховуватимуть у учнів християнські, духовні та патріотичні цінності.

Читайте також: Не надав переваги в русі пішоходу: рівненські поліцейські розшукали порушника

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.