Пн. Тра 20th, 2024



Закликаємо костопільчан долучитися до перейменування вулиці 1 Травня, назва якої пов’язана з історичними та культурними подіями країни-агресора. Для цього потрібно у затвердженому переліку обрати варіант, який сподобався вам найбільше. Громадське голосування триватиме до 30 червня 2024 року, тому пропонуємо ознайомитися із запропонованими назвами. Одна з них – вулиця Святослава Праска.

Святослав Богданович Праск – народився 05.04.1941 в с.Кургани Березнівського району. Закінчив Березнівську СШ №1, географічний факультет Львівського державного університету імені І.Франка. Із 1965 року жив і працював в Костополі: вчителював, працював у редакції районної газети, у районному відділенні народної освіти, був головним спеціалістом відділу національного відродження в апараті районної державної адміністрації. Організатор і перший голова районного товариства «Просвіта» імені Т.Г.Шевченка, брав активну участь в українських національно-відроджувальних процесах шістдесятницького руху. Автор поетичних збірок «Незамолений гріх», «Купава», «Піднебесний птах», романів «Межа», «Здобути або не бути», «Сотенний лис». Помер у 2023 році.

Голосування триває за посиланням (https://forms.gle/JSm5ejaKaq1Rb9k57), також звернутись можна особисто за адресами: вул. Незалежності, 7, вул. 1 Травня, КЗ «Костопільська дитяча школа мистецтв» КМР, КЗ позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» КМР, КЗ «Центр культурних послуг» КМР, КУ «Центр надання соціальних послуг» КМР.




Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.