Сб. Лип 27th, 2024

Зустріч із особовим складом відділення поліції №4 (м. Березне) провели вчора, сьомого лютого, фахівці служби психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Рівненській області. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Поліцейські стали учасниками соціально-психологічного тренінгу на тему «Перша психологічна допомога», «Криза та зріст: психологічне здоров’я і допомога тому, хто пережив травму», розробленого на основі програми навчання від ізраїльської організації у сфері надання психологічної допомоги.

Співробітники поліції ознайомилися з алгоритмом надання першої психологічної допомоги при різних стресових станах: гострому стресі, апатії, проявах агресії, шокових реакціях, нервовому тремтінні, істериці та ступорі. Крім того, отримали поради фахівців, як потурбуватися про власне ментальне здоров’я і навчилися «видихати» внутрішню напругу за допомогою практичних стабілізаційних технік, – зазначають в поліції.

Окрім того, поліцейським надано зворотній зв?язок за результатами попереднього вивчення соціально-психологічного клімату колективу.

Поліцейські-психологи на постійній основі здійснюють заходи психологічного супроводу колег,— зазначає очільниця служби Світлана Демидова. — Адже певні прояви гострої реакції на стрес потребують чітких дій і дуже важливо вміти не лише опанувати себе у критичних умовах, долаючи паніку, стрес та виснаження, але і бути готовим застосувати базові знання першої психологічної допомоги щодо постраждалих громадян.

Робота в поліцейських колективах проводиться психологами в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Читайте також: На Рівненщині збільшується кількість укриттів

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.