Пт. Вер 20th, 2024

19.10.23

Ольга Данілюк, Володимир Захаров

Рівне попрощалося відразу з трьома захисниками України. Попри те, що 23-річний Дмитро Одинець та 36-річний Дмитро Тихонюк вважалися непридатними до служби все ж боронити країну від ворога пішли не вагаючись. Захищати рідних пішов і 53-річний Анатолій Солтис. Більше про Героїв, далі у сюжеті.

23-річний Дмитро Одинець народився у Рівному. Навчався в 25 школі. А затим вступив до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Працював тренером з плавання та в ІТ сфері. Дмитро вважався непридатним до військової служби, однак усіляко намагався потрапити на фронт, кажуть рідні. І от у липні цього року таки вирушив на фронт.

Рідні та однокласники згадують Дмитра відкритим, щирим та готовим завжди прийти на допомогу.

Непридатним до військової служби вважався і 36-річний Дмитро Тихонюк. Хлопець народився в Рівному, навчався у 1 та 10 школі. Потому вступив у перше училище, а за тим продовжив навчання у МЕГУ. Працював кур’єром на пошті. Отримавши у травні цього року повістку пішов не вагаючись. На жаль 11 жовтня на Донеччині він загинув. Дмитро був старшим із п’яти братів. Оскільки сім`я рано втратила батька, він був для матері опорою, підтримкою та допомагав їй у всьому.

Проходивши строкову службу в армії взяв до рук зброю і 53-річний Анатолій Солтис. Чоловік родом з Дубенщини. Навчався у Привільненській школі та Мирогощанському технікумі. Працював в “Рівнеелектроавтотранс”. Виховував двох дорослих синів.

Загинув Анатолій Солтис 14 жовтня на Харківщині. Поховали усіх трьох Героїв у Рівному на кладовищі “Нове”.  

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.