Пт. Жов 18th, 2024

Учора, п’ятого листопада, до поліції області надійшло три повідомлення про зникнення осіб, які пішли в ліс і заблукали. Усіх “грибників” розшукано. Про це інформують в поліції Рівненської області.

  • Так, о 17:40 на спецлінію 102 звернулася 31-річна жителька села Корнин, що 22-річний брат та її 9-річна донька пішли ще зранку у лісовий масив неподалік села Мости та не повернулися.

Поліцейські встановили, що родичі приїхали по гриби: донька заявниці пішла по них із 22-річним дядьком. Утім через деякий час мобільний зв’язок із ними обірвався, а двогодинні самостійні пошуки результату не дали. До пошуків одразу долучилися поліцейські, рятувальники та небайдужі громадяни.

На щастя, зниклі вийшли на дорогу.

  • Також, поліцейським вдалося розшукати й 36-річного рівнянина, який втратив орієнтацію на місцевості поблизу села Деражне. На пошуки зниклого грибника орієнтували особовий склад ВП № 2 (м. Костопіль) та місцевих жителів.

Поліцейські на службовому автомобілі, поступово просуваючись у глиб лісу, вмикали проблискові маячки, звук сирени та на деякий час зупинялися. Проїхавши понад 5 кілометрів, зниклого вдалося розшукати: він вийшов до правоохоронців.

  • Крім того, 44-річному жителю Обарова, який декілька годин блукав лісом неподалік села Руда Красна, вдалося самотужки вийти на польову дорогу.

Поліцейські звертаються до громадян бути максимально уважними під час перебування у лісових масивах та особливо — у незнайомих місцях.

Подбайте передусім про повне зарядження мобільного телефону та особистий захист у разі виникнення непередбачуваних ситуацій, зокрема при собі майте ліхтарик, їжу та воду, – кажуть поліцейські.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські продовжують виявляти осіб з, ймовірно, наркотичними речовинами

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.