Сб. Лип 27th, 2024

20.11.23

Павло Невесенко, Володимир Захаров

8 років без електрики. У селі Тинне, Сарненського району, без світла частина житлового масиву. Там місцеві звели будинки, а ось електропостачання провели лише на частину масиву. У людей за 8 років вже увірвався терпець. Приїхали у Рівне, до керівника обленерго. Як все було, бачив Павло Невесенко.

Це частина вулиці Борової у селі Тинне на Сарненщині. Тут 8 років відсутнє електропостачання. Немає трансформатора та електромереж. Відтак людям доводиться шукати різноманітні варіанти, аби забезпечити свої домівки світлом.

Земельні ділянки у житловому масиві почали видавати ще 8 років тому. Втім електрикою забезпечили лише частину вулиці. Загалом без електромереж знаходиться близько 50 ділянок, де побудовані, або мають звести будинки. Люди не один рік намагаються вирішити ситуацію втім віз і нині там.

Місцеві розповідають, зверталися у різноманітні інстанції, аби їм провели електрику. Жодних офіційних відповідей так і не отримали. Далі розмов справа не дійшла.

Відтак терпець людей увірвася, вони приїхали у Рівне і вимагають зустрічі з керівником Рівнеобленерго Сергієм Невмержицьким.

У Рівнеобленерго розповідають, така ситуація склалася через дії Тиннівської сільради. Там чиновники у 2017 році взяла технічні умови лише на одну частину електрифікації житлового масиву. Там її і забезпечили. Інша частина залишилася без електрики, бо не було відповідних документів.

Після розмови з керівником установи, людям пообіцяли вирішити ситуацію найближчим часом, коли фахівці на місці вивчать ситуацію. Речниця відомства Алла Ліхачова додає, тоді людям запропонують декілька варіантів забезпечення електроенергії.

Мешканці житлового масиву у Тинному сподіваються, що тепер справа рушить з мертвої точки. Поки ж продовжують власними силами тягнути електрику з сусідніх вулиць.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.